
15 comportamente care scot un lider în evidență – episod 13 – oferă feedback
Din experiența de peste 20 de ani de lucru cu manageri de echipe super-performante, RoCoach vă oferă Calea către performanță Accesează episodul 13 din 15
Din experiența de peste 20 de ani de lucru cu manageri de echipe super-performante, RoCoach vă oferă Calea către performanță Accesează episodul 13 din 15
Din experiența de peste 20 de ani de lucru cu manageri de echipe super-performante, RoCoach vă oferă Calea către performanță Accesează episodul 12 din 15
Am placerea (really!) sa va prezint al doilea episod din podcast-ul facut impreuna cu Andrei Rosca. Subiectele pe care le abordam sunt in legatura cu stilul de viata antreprenorial, cu deciziile pe care le luam ca si oameni de afaceri si cu nevoia de combatere a individualismului romanesc. Am si ras, pe saturate, acest lucru ne-contrastand cu seriozitatea discutiei.
Această serie de articole pornește de la ipoteza ca performanța profesională este înțeleasă în România drept performanță individuală în atingerea obiectivelor profesionale. Ipoteza aceasta este bazată pe observarea participativă a echipelor de manageri cu care am intrat in contact pe parcursul a 10 ani de coaching executiv, atât în mediul antreprenorial cât și în cel corporativ.
Inflexiunile cu Andrei Rosca au inceput de cand ne-am cunoscut. Am stat de-o vorba scurta, am vazut ca avem valori, interese, ganduri comune, chiar si amuzamente destul de la fel.
Marti a fost primul eveniment din programul Start & Grow. Nu am putut ajunge, lucrand toata ziua in team coaching. Asa ca am inregistrat un filmulet, difuzat apoi catre toti participantii. Il postez si aici pentru ca ce-am spus mi se pare foarte relevant pentru tot antreprenoriatul romanesc.
E timpul de inca un pliculet. De ce spun asta? Pentru ca in ultimele saptamani m-am intalnit cu o multime de oameni de afaceri si manageri care …se plang. Cititi cu atentie: SE plang. Ca aia nu merge, ailalta zace, nu avem raspuns din piata, furnizorii sunt praf, contextul e de rahat, investitiile nu prea se arata etc. etc.
Sa stii ca eu chiar cred in principiul ca toti putem face doar lucrurile care conteaza intr-adevar pentru noi. Mai ales pe plan profesional, la job sau cu afacerea proprie.
Reusita afacerii tale depinde la modul cel mai direct posibil de angajamentul si productivitatea celor pe care i-ai angajat sa te ajute. Si totusi, cred ca stii ca procentul de angajati care muncesc sub capacitatea personala este de 75%. Daca aceasta proportie – sau una apropiata ei – este relevanta si pentru tine, te-as intreba:
MEGA Conferinta de coaching pe 18 Mai in Bucuresti va prezinta: Doi fosti „coachi ai anului” si doi viitori „coachi ai anului”. Alain Cardon, Dan Mocanu, Cristina Manole si Mihai Stanescu, vor sustine o conferinta de o zi cu mai multe ateliere de lucru si prezentari.
Aşa că m-am gândit să vă scriu despre 10 verbe care reflectă acţiuni. Acţiuni pentru a fi mai eficient în viaţa de zi cu zi, în fiecare lucru pe care alegem să îl facem. Verbele acestea sunt şi îndemnuri, ca nu cumva să crezi că îţi zic “din cărţi’ sau “din cap”!
Mesajul asta il transmit catre toti cei care au indoieli, ezita, amana sau cred ca nu sunt in stare sa …orice. Poate e un pic prea dur, dar eu il simt ca fiind foarte potrivit. Uitati-va la clip si va astept cu alte idei.
aceasta nevoie de crestere a eficientei in domeniul denumit de marile scoli de business “people management” se poate satisface intr-un mod foarte direct, printr-o singura actiune: sa inveti sa oferi coaching colegilor tai.
am avut ocazia sa aud ca si alti profesionisti de marca din piata romaneasca de business au raspuns la fel de entuziast ca si mine proiectului respectiv: George Butunoiu (GB Consulting), Radu Georgescu (GeCad), Gabriela Lungu (The Practice) si inca pe-atati, la fel de celebri.