coaching la pliculet (4)

Am intalnit o sumedenie de oameni care iti pot spune intr-o secunda cum arata succesul lor. Putini insa isi dedica timpul si energia pentru a construi un parcurs, o cale practica de a isi atinge realizarea propusa. De aici, extrag poate cea mai realista intrebare din seria pliculetelor:

Ai un plan sa-ti atingi succesul sau e doar o dorinta?

Dintre raspunsurile care mi-au ramas in minte (nu sunt neaparat pozitive…):

 • Nu-mi trebuie un plan, ceilalti imi indeplinesc dorintele;
 • Am un plan care incepe de indata ce am 10 000 de euro;
 • In fiecare dimineata fac un mic pas;
 • Am un plan la care lucrez acum;
 • Succesul asta e chiar planul catre el, sa stii!;
 • Planul s-a schimbat de cateva ori in ultimii ani…;
 • Te sun dupa ce am un plan sau il facem impreuna? 🙂

Tu ai un raspuns? Hai sa-l auzim!

16 thoughts to “coaching la pliculet (4)”

 1. Nu doar ca imi doresc, dar am si un
  plan (in revizuire constanta – si nu ma refer doar la deadlines). De vreo 9 ani incoace. 🙂

 2. fac in fiecare zi cate ceva,….nu depinde doar de mine, nu e o formula magica …dar voi reusi :), pentru ca ma preocupa; it’a just a matter of time

 3. @Marius: si unde ai ajuns, in acesti 9 ani? ai trecut de 50%? te intreb pentru ca si eu sunt in aceeasi situatie, cu un plan pe termen relativ lung. multumesc.

  @puiutu: how much time? si cum poti sa iti cresti nivelul controlului, cat sa depinda mai mult de tine? multumesc si succes! 🙂

 4. aia cu nu-mi trebuie un plan ca altii imi indeplinesc dorintele e tare:) stau si ma gandesc pe unde as fi fost acum daca asteptam dupa altii sa imi indeplineasca dorintele…
  btw, 9 ani mi se pare putin cam mult avand in vedere ca fiecare se schimba in interior. eu, cel putin, sunt mult mai exigenta cu mine iar planurile de acum noua ani nu se mai potrivesc cu planurile de acum.
  si in plus cu un asemenea plan lung se poate intampla sa pierzi din vedere oportunitatile care iti apar in cale.

 5. evident ca am un plan. bine pus la punct si cu multe detalii:) dar, cum spuneam si mai sus, ceea ce imi doream acum 9 ani nu se mai potriveste asa de bine cu ceea ce imi doresc acum. ca sa dau un exemplu, acum 9 ani imi doream business-ul meu dar nu mi-am dorit niciodata sa il am in State…
  ne slefuim pe noi, crestem, incepem sa ne apreciem mai mult, incepem sa vedem alte oportunitati si uite asa, uneori mai faci si ceva updates la plan:)

 6. Foarte simpla intrebarea. Si foarte puternica.
  Si…da, am un plan. Se duce pe cca 1 an. Mi l-am facut asa concret doar de vreo 2 luni. Dar diferenta pe care o simt in mine de cand am senzatia ca pasesc pe niste pietre de puzzle care se aseaza singure, e extraordinara.

 7. Buna, Mihai! Foarte buna intrebare! As raspunde si eu la ea: da, am un plan, de care ma tot tin de doi ani incoace, l-am mai modificat pe ici pe colo, l-am mai adaptat la diferite contexte pe care nu le prevazusem si totul a fost o.k…. pana de curand. De putina vreme, ma confrunt cu ceva probleme si am nevoie sa refac planul din temelii. Este ceva neprevazut, ceva de care nu pot face abstractie si care se afla f.putin in controlul meu, ceva care ma pune intr-un mare disconfort. Ce ar fi de facut atunci cand o situatie neprevazuta si serioasa apare inopinat si iti darama cladirea pe care tocmai te pregateai s-o finisezi?

 8. Multumesc pentru raspuns, Mihai. Nu am avut inca timp sa-mi fac planul, schimbarea a fost foarte rapida. Il gandesc inca. Sa vedem ce iese.

 9. Am un plan pe care il recreez in fiecare zi. Si pe care il urmez cu sfintenie in fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *