Coaching pe Skype

In ultima vreme, sunt din ce in ce mai solicitat pentru sedinte individuale de coaching. Avand in vedere faptul ca timpul meu este destul de limitat (la fel ca al oricaruia dintre voi!), am decis sa implementez un canal de comunicare alternativ pentru coaching: Skype (sau telefon, dupa preferinta). In intreaga lume, acest canal este uzual pentru colegii mei de breasla, asa ca nu inventez nimic nou. Mai mult decat atat, de ceva vreme am experimentat acest canal si va pot spune ca toata lumea e multumita.

Avantajele coaching-ului „la distanta” sunt urmatoarele:

  1. Este MULT mai ieftin, atat pentru mine (in privinta costurilor), cat si pentru client.
  2. Ofera libertate aproape deplina de miscare: nu avem nevoie de „meeting rooms”, de rezervari, etc.
  3. Flexibilitate: programul zilnic se extinde in ore la care, de obicei, nu raspund la solicitari.
  4. Acces rapid: e mult mai usor sa raspund imediat unei cereri de coaching „la distanta”.
  5. Focus imbunatatit: exista o concentrare mai mare cand clientul este singur (fizic) cu obiectivele sale, implicit sedintele dau mai multe rezultate.

Acestea fiind avantajele, urmeaza propunerea mea:

Va ofer cate o sedinta gratuita

de coaching de 30 de minute,

pe Skype sau pe telefon,

in fiecare Marti si Joi ale saptamanii,

intre orele 19-21.

(oferta este valabila pentru 90 de zile calendaristice,

incepand cu data de 19.01.2010)

Conditiile de participare sunt simple:

  • Sa aveti deja setate obiective: sa stiti exact ce vreti sa obtineti in timpul pe care il petrecem in coaching. Obiectivele pe care lucrez cu precadere sunt cele care tin fie de dezvoltarea business-ului propriu, fie de performanta profesionala sau ocupationala (raspunzand la intrebarea: cum sa devin mai bun in ceea ce fac?). Atentie! Obiectivele voastre sunt setate ca sa raspunda la intrebare, nu coach-ul!
  • Sa va faceti o programare in prealabil si sa asteptati pana aceasta va este confirmata. Avand in vedere ca la primul anunt pe care l-am difuzat in Social Media s-au adunat 10-12 doritori, primul care se anunta in intervalul stabilit va fi servit. Asta inseamna ca programarile se fac in timp. Si mai ales cu rabdare! Adresa pentru programari este: mihai(.)stanescu(@)coaching(.)ro (scoateti voi parantezele, ok?)
  • Sa fiti pregatiti pentru provocari de tot felul, intr-un climat de deplina incredere. Nici o informatie pe care o schimbam in sedintele de coaching nu va fi discutata, transmisa, amintita sau sugerata catre terti (cel putin din partea mea!). Confidentialitatea este mai mult decat o regula, pentru mine.

Ultima conditie nu e chiar o conditie, e o rugaminte: daca v-a placut, va invit sa scrieti un mic „credential” aici, ca si comentariu la acest post. Daca nu, va invit deasemeni sa-mi sugerati macar o abordare/tehnica/idee noua, tot aici. Sunt deschis la orice sugestii, sa stiti! Iar daca dupa aceasta testare a coaching-ului practicat de mine credeti ca va ajuta, va este de folos si veti obtine rezultatele scontate, putem discuta si de posibilitatea semnarii unui contract de coaching.

====================================

[Pentru clientii mei „offline”: nu voi renunta niciodata la intalnirile noastre fata in fata. Este doar un experiment adresat celor cu care nu am lucrat inca, celor care conditiile temporale, geografice, materiale sau de alta natura nu le permit sa ne vedem!]

35 thoughts to “Coaching pe Skype”

  1. Sunt foarte curioasa cum va functiona. O sa te intreb peste fix 60 de zile. Daca raspunsul nu e cel asteptat, atunci mai sunt 30 de zile care pot sa schimbe situatia 🙂 glumesc. E interesanta ideea. Succes! (chiar o sa te intreb :))

  2. Eu iti pot confirma ca functioneaza foarte bine. Asa am facut coaching cu clienti din Australia, Singapore, China… eu locuind in Belgia
    Spor la treaba, cred ca vei fi surprins de succes!

  3. Multumesc, Razvan. Sa stii ca nu e nevoie sa te pregatesti foarte temeinic pentru o astfel de sedinta… doar un obiectiv SMART sa ai, ca sa-l putem aseza intr-un plan de actiune coerent cu tine!

  4. Multumesc, Mariana. EU am ales sa ma „rezum” la coaching in limba romana, pentru aceasta incercare. Asa ca ii astept pe cei care vorbesc romaneste, oriunde ar fi ei! 🙂

    Mult succes si tie!

  5. e o idee generoasa. Cred ca am mai intalnit initiative similare ;)Baftă şi spor să ai 🙂

    ps. te-am adaugat la blogroll sa te accesez mai des, direct de pe blog.

    NU sunt coach inca. Am niste proiecte indraznete abia pt. 2011, dar pana atunci tin aproape fiindca se imbina foarte misto cu psihologia si pentru ca vreau sa contribui la fericirea oamenilor, asa…ca o chemare de a face ceea ce ma implineste intr-un anumit plan 🙂
    Pana atunci, ma mai joc un pic si cu poezia si proza scurta 🙂
    Numai bine, Mihai.

  6. Mihai,
    am spus-o pe un ton neutru. Stiu ca si Ioan Nicut, spre exemplu a adoptat acest exercitiu si mai stiu ca daca as fi in locul tau as face la fel 🙂

  7. Is destul de curios cum ar merge o sesiune pe skype pentru ca pana acuma am avut parte de coaching doar face-to-face.

    Urmeaza o programare in viitorul apropriat.

  8. @Ma
    Pentru mine a fost prima experienta de coaching, si a fost pe Skype. E super OK. Oricum din care cred eu pana la urma totul depinde doar de tine, si sunt convins ca stii asta. Faptul ca discutia e pe Skype o poate face poate putin impersonala,dar Mihai a fost super OK in a suplini acest lucru. Mersi Mihai

  9. Obiectivul meu pentru sedinta gratuita de coaching de 30 de minute:

    Cu 15 ani in urma am facut un stagiu in Germania. Eram mult mai serios, mai perseverent, mai occidental. Eram foarte mindru de transformarea mea „profunda”. Dar surpiza, dupa citeva zile de la intoarcerea in Romania, mi-am revenit la „normal”.

    Dupa stagiul in Franta au venit in Romania doi studenti pentru licenta in Romania. Dupa 6 luni studentii romani erau „romani”.

    Intr-un interviu, Ion Tiriac spunea ca a angajat manageri nemti sa-i faca pe romanii nemti, dar s-a intimplat invers, nemtii au devenit romani.

    Exista leac pentru asta?

    Cu multumiri,

    Ion STANCA
    072050120, 0745059176

  10. e interesant ca obiectivul tau e unul care priveste o gramada de oameni, chiar o societate (asa inteleg eu din ce scrii). eu unul lucrez cu cei care isi doresc sa depaseasca stadiul de „opinenti” si sa faca ceva practic. in orice directie le e mai bine.

    mai mult decat atat, un coach nu are solutii. coaching-ul faciliteaza aparitia solutiilor proprii & personale, la clientii sai. asa ca nu cred ca va pot ajuta.

    multumesc si eu pentru comentariu.

  11. Foarte faina ideea. Trebuie sa ma inscriu si au sa vad daca merge. Oricum mult succes.

  12. multumesc pentru comment, Razvan. iti doresc succes in ceea ce intreprinzi. si lasa defectele, zic…;)
    asteptari nu am, la un moment dat probabil ca voi organiza o serie de webinarii de coaching. insa deocamdata testez dorinta/nevoia de coaching a celor implicati in retelele sociale din Ro.

    multumesc de sugestia de redirect, insa nu e potrivita. a fost incercata si nu functioneaza.

  13. Foarte buna, ideea! Ma voi inscrie si eu, in februarie. Deocamdata sunt in sesiune.

  14. Ce experienta! Mi-am spus din start ca “30 de minute sunt prea putine” pt a gasi “cea mai buna solutie”. Si, ca un paradox al alegerilor mele, obiectivul era legat de timp. Zis si facut, am pornit la drum in cele 30 de minute cu timpul pulsandu-mi in cap si cu perfectionismul care, evident, dorea “cea mai buna solutie”. Dupa 30 de minute, in care am trait o transa a gasirii solutiei, ceea ce m-a “trezit” a fost ultima intrebarea a lui Mihai si mai ales raspunsul meu: “da, e o solutie buna”. Si…the end. Iar in “postfata” evenimentului, eu, cu solutia in brate, am inceput sa traiesc tot felul de frustrari, convingeri, emotii legate de faptul ca 30 de minute au fost prea putine pentru a reusi sa rezonez suficient cu solutia. Scepticism, clar, asociat cu opozitia fata de o abordre in care nevoia mea era sa rezonez mult mai mult cu solutia gasita.
    Ma pregatisem sa-mi confirm ca nu functioneaza, ca nu e suficient, ca mai trebuie ceva …asa ca asteptam momentul in care sa-mi testez solutia.
    Azi a fost una dintre situatiile care mi-a provocat la maxim ceea ce mi-am propus in coaching si am observat ca pot sa fiu detasata, ca pot sa privesc cu relaxare timpul (scurt, foarte scurt) si…a mers! Acum ma gandesc ce mecanisme s-au declansat in interiorul meu si ma amuz spunandu-mi ca pana la urma am intrat in opozitie cu mine insami, cu toate convingerile legate de faptul ca nu va functiona. Si, a mers!

    Ce mult am scris….si asta pt ca e o experienta cel putin interesanta.

    V-o recomand, e o experienta practica si eficienta. Iar daca nu apar manifestari neplacute, adresati-va si prietenilor 🙂

    Multumesc Mihai.

  15. Am experimentat prima sedinta de coaching cu Mihai si recomand cu tarie tuturor persoanelor care doresc sa schimbe/imbunatateasca ceva din ceea ce fac. Cred ca a fost mai degraba o sesiune de life coaching, dar sunt convins si de beneficiile business coaching-ului, mai ales pentru manageri/antreprenorii care au setate obiective clare pentru compania lor. Pe mine cu siguranta m-a facut sa realizez ca exista mult mai multe oportunitati decat avem impresia ca sunt. Multumesc, Mihai!

  16. multumesc si eu, Vlad. „business is a part of private life”, daca vorbim de antreprenori. asa ca subiectul si obiectivele tale tin de amandoua specializati ale coaching-ului. iti doresc mult succes in proiectele tale!

  17. Pingback: TwittLink - Your headlines on Twitter
  18. Cazul meu cred ca a fost unul putin mai aparte avand in vedere faptul ca, fara sa planuiesc asta neaparat reusesc sa incalc reguli. 🙂 Chiar si cu regulile incalcate si fara obiective clar trasate in minte am reusit totusi sa vad care este „patternul” disfunctional si culmea sa trasam si un plan de actiune.
    Cred ca ar fi fenomenal ca dupa un timp, cand reusesc sa ma fixez intr-un anume sens sa facem inca o sedinta de coaching serioasa.
    Recomand tuturor. In plus, discutia pe skype mi se pare mai facila si necesita mult mai putin timp (deplasat, etc).

  19. E un pic dificil să îţi expui problemele unei persoane practic necunoscute şi cu atât mai greu să şi accepţi spusele acesteia ca fiind variante valabile. Mihai Stănescu a reuşit să mă ajute să văd că patternul meu este unul liniar. Şi prin urmare mi-a oferit o soluţie: slicing off.
    Cum spunea şi Simona discuţia pe Skype mi se pare mai facilă şi oferă şi confortul proprie locuinţe.
    Recomand cel puţin ca pe o experienţă de ‘exorcizare’ a propriilor demoni (oricare ar fi aceştia, personali sau business related).
    Mulţumesc Mihai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *