Eveniment: Dimineata despre succes

A fos si cea de-a III-a editie a Diminetilor de Coaching! Acolo acoperit un subiect pe care il intalnim destul de des in viata noastra profesionala: cum obtii succesul – singur sau in echipa / grup.

Dimineata a debutat cu o intrebare pertinenta, care de fiecare data necesita starneste discutii, si anume ‘’Ce este Coaching-ul?’’. Impreuna am aflat ca este un proces/relatie de dezvoltare ce presupune o schimbare prin actiuni concrete si conforme cu obiectivele celui care are nevoie de ghidaj/suport (moral ori motivational).  Cu alte cuvinte, coaching-ul reuseste sa scoata la suprafata cea mai buna versiune a ta.

Mai apoi, am distilat 3 moduri prin care putem ajunge la succes:  repetitia (in antiteza cu ideea ‘’munca multa, succes la un moment dat’’), observarea contextului si adaptarea (‘’inamicul’’ fiind de-focusarea), totul culminand cu cel de-al treilea mod descris printr-o intrebare simpla: e ceva mai mult/bine/frumos decat ceea ce fac/traiesc acum?

O comparatie intre avantajele lucrului in echipa si cel individual a demonstrat ca lucrul in echipa  castiga teren datorita urmatoarelor aspecte:  a cumulului de abilitati, a mai multor puncte de vedere, a unei mai stranse colaborari si cooperari, conferirea unui oarecare grad de putere, aliniaza interesele si de ce nu, reuseste sa atinga unele scopuri inalte.  Cu toate acestea, sa nu pierdem din vedere nici avantajele lucrului individual, ce implica un ritm propriu fiecaruia, un control total, cunostinte personale multiple si diverse, iti confera un anume grad de rapiditate si iti da ocazia sa accepti provocari dintre cele mai indraznete.

Ce am invatat:

  • Totul se (re)gaseste in tot (a.k.a. „Everything is in everything” deviza Diminetilor!)
  • Putem lucra la fel de bine atat in echipa, cat si individual cu conditia sa ne adaptam si sa identificam corect contextul
  • In echipa, dezvolti ceea ce se numeste inteligenta colectiva (definita ca un grup de minim 5 oameni care alesi pe baza unor anumite conditii au IQ-ul mai mare decat cel mai inteligent om)
  • Modul de lucru in echipa  determina individul sa renunte la o parte din controlul propriu, sa gaseasca un echilibru intre actiune si analiza si totodata sa fie capabil sa defineasca obiectivele mai clar

Ce ne-au invatat/transmis participantii:

  • ‘’Iti poti lua idei de pus in practica pentru acasa sau birou.’’
  • Incurajez aceasta intiativa. Este un seminar care aduce perspective noi.”
  • Un eveniment de stimulre a impartasirii de experiente si de invatare/ descoperire a unor lucruri interesante despre noi si despre context.”
  • O experienta noua, impartasirea de opinii/ idei
  • ‘’Indiferent de tema aleasa, voi continua sa vin la evenimente. ‘’

Prin aceste intalniri, ne dorim sa cream o comunitate de oameni care invata sa gandeasca deschis si aplicat, gestionandu-si cat mai corect si concret atat viata personala cat si pe cea profesionala. Fiindca impreuna lucrurile devin mai simple.

***

Ne vedem la urmatoarea editie a Diminetilor de Coaching programata pe 23 iunie 2012 avand ca subiect de discutie schimbarile mici ce produc rezultate imense. Mai multe detalii puteti afla scriind la [email protected]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *