Eveniment recomandat: Leadership dincolo de muzica

Te-ai intrebat vreodata cum dirijorul reuseste sa conduca o orchestra? In greaca veche, termenul ‘’orkhêstrai’’ desemneaza verbul ‘’a dansa’’, astfel ca valoarea gestului dirijoral este mai importanta chiar decat valoarea piesei supusa auditiei.

Asa cum dirijorul asigura prin gesturile lui, gesturi legate direct de practica muzicala, legatura dintre compozitie, respectiv compozitor si public, asa leadership-ul trebuie privit ca fiind o calitate a interactiunilor dintre oameni si sisteme intr-o companie. Este din ce in ce mai clara nevoia ca liderii de astazi sa inceapa sa se gandeasca la formarea liderilor de maine. Iar unul dintre cele mai elegante moduri de a-i forma este sa inceapa sa puna intrebarile cele mai dificile, in loc sa spuna care sunt solutiile “bune“. Exceptia de la regula de mai sus o reprezinta, intr-adevar, omul-orchestra – acel individ descurcaret in orice imprejurare si intreprinzator, priceput la toate, ce ‘’canta singur’’ la toate ‘’instrumentele’’. Inspira-ti echipa in a asculta si simti muzica organizatiei cu scopul de a  evolua ca o orchestra perfect armonizata!

Imi face o deosebita placere sa sustin evenimentul anului in materie de Leadership! Pe ritmul muzicii compuse de Bach, Mozart, Brahms, Charlie Parker si Ludwig van Beethoven, in interpretarea faimosului violinist Alexandru Tomescu si a pianistului Nicolae Dumitru, sub atenta bagheta a maestrului Giorgio Fabbri, vom gasi impreuna inspiratia de a ne construi echipe in ton cu muzica si cultura organizatiilor noastre. Iti vor vorbi aplicat despre ceea ce face un lider adevarat si cum acesta isi construieste echipe castigatoare si performante,  lideri de top precum Dan Pascariu, Leslie Hawke, Radu Georgescu si Raed Arafat.

Esti capabil sa vezi diferentele dintre membrii echipei tale, ca sa poti lucra cu fiecare dintre ei eficient? Poti sa motivezi echipa ca si intreg, fiind constient in acelasi timp de eforturile personale ale fiecarui membru? Reusesti sa transmiti in echipa ta valori precum comunicare, intelegere, respect si sprijin la nevoie? Cu siguranta, stapanesti o parte din aceste obiceiuri, insa hai sa aflam impreuna importanta deosebita a fiecarui instrument pentru a crea un sunet perfect in organizatia ta!

Daca reusesti asta, iti vor multumi si ei, si familiile lor. In esenta, aici e cel mai puternic act de educatie sociala pe care un lider il poate face.

 

One thought to “Eveniment recomandat: Leadership dincolo de muzica”

  1. Pingback: Leadership Concert: The Orchestra Experience | Coaching Perspectives

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *