Mentinerea integritatii – Cheia catre un leadership eficient

De cand practic coaching in Romania, am observat ca leadership-ul este la fel de semnificativ ca aerul. Dar in cultura organizationala a multor companii, acest concept a devenit foarte important (60-80%), iar asta este mai mult decat sa respiri.

Adaptabilitatea la acest proces ne determina sa gasim un element fundamental care sa ne ghideze in atingerea acelui procent. Deci care este caracteristica esentiala a unui tip de conducere eficient?

In colaborarile de coaching individual pornesc mereu in a ghida catre mentinerea integritatii. Credibilitatea personala sustine cel mai eficient tip de leadership.

Ca si lider trebuie sa reprezinti cel mai bun exemplu pentru cei din jur, iar asta nu se poate realiza decat cu un comportament autentic, aflat in concordanta cu principiile pe care le ai in fiecare zi.

Oamenii se ghideaza in functie de atitudinea pe care o ai. Dupa cum afirma si Howard Morgan in cartea sa, The Art and Practice of Leadership Coaching: „Credibilitatea este fundatia leadership-ului. Daca nu credem in mesager, nu vom crede mesajul. „

Pare confuz si dificil mai ales cand imaginea de lider este una care se asuma ca o reteta: o atitudine dura, un personaj care sta tot timpul incordat si isi impune respectul prin teama pe care reuseste sa o nasca la cei din jur. Aici apare din nou o intrebare: „Cum reusim sa obtinem un comportament autentic, aflat in concordanta cu principiile zilnice si, in acelasi timp, sa ne mentinem credibilitatea?

Este simplu: Fa ceea ce spui ca vei face. Asuma-ti actiunile si, in cazul unor dificultati, admite daca ai fost responsabil pentru acestea. Nu te ascunde dupa echipa si nici nu cauta sa iti manifesti un caracter egocentrist. In acest punct de echilibru se naste leadership-ul autentic. Oamenii din jur vor simti ca esti natural si comportamentul si actiunile lor se vor schimba in functie de asta.

Leadership-ul porneste de la lider si daca nu invatam cum sa facem asta, realizand un echilibru intre ceea ce suntem in interior si capacitatea profesionala, nu vom putea sa avem succes. De aceea, pe data de 25 Mai, in cadrul Romanian Executive Summit, voi vorbi, alaturi de colegii mei, despre dezvoltarea leadership-ului in spatiul de business romanesc.

Va astept cu drag la Workshop-urile noastre!

Articol publicat pe: http://www.business24.ro/leadership/cursuri-leadership/mentinerea-integritatii-cheia-catre-un-leadership-eficient-1583362 

One thought to “Mentinerea integritatii – Cheia catre un leadership eficient”

  1. Asumarea, foarte importanta in orice actiune. O balanta echilibrata intre decizi-actiune-rezultat, este de asemenea esentiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *