Start&Grow 2014

În primăvara lui 2010 vă spuneam pentru prima dată de Start&Grow, primul accelerator de business din România (adresându-se tuturor domeniilor de activitate, nu doar celor din IT). Acum îmi face mare plăcere să fiu din nou alături de ei la începerea unei noi ediții: Start&Grow 2014 – Investim în afacerea ta! Până la 500.000 de Euro pentru startup-up-uri și companii în dezvoltare.

Vă invit să citiți în cele ce urmează tot ceea ce aveți nevoie să știți, și apoi să vă înscrieți aici: http://www.startups.ro/startandgrow/.

Spor și succes!

 

Noul Concept Start&Grow 2014:

In 2010 am vrut sa aratam ca banii nu sunt singura resursa importanta atunci cand esti la inceput de drum. Asa ca le-am oferit start-up-urilor selectate in program acces gratuit la servicii si produse de business, pretioase pentru afacerea lor, oferite de una dintre cele mai bune echipe de business din Romania.

In 2014 vrem sa punem accentul pe parteneriate de business si pe cash. De data aceasta cautam si business-uri aflate in dezvoltare si chiar afaceri mature, pe langa start-up-uri  aflate la inceput de drum. Credem ca afacerile pot fi dezvoltate si prin parteneriate de business, nu doar prin credite bancare, fonduri europene sau ajutoare de stat, si ii ajutam pe cei selectati sa discute cu investitorii Start&Grow finantarea afacerii lor cu pana la 500.000 de euro.

In aceasta runda a Start&Grow 2014, sub acest nou concept, antreprenorii-investitori deschisi la parteneriate de business sunt Alin Giurea si Radu Tudorache. Pe langa rolul lor ca investitori, ei ii vor ajuta si cu mentoring si know-how de business pe cei selectati in program. Iar alaturi de ei, tot pe partea de mentoring si know-how de business vor fi Todi Pruteanu si Catalin Tenita pentru antreprenorii din tehnologie si Daniel Tiganila impreuna cu Cristina Alexandru pe partea de strategie, new business si comunicare.

Ce fel de antreprenori cautam?

Vor avea prioritate in program antreprenorii cu minim 1 – 2 ani de experienta de business, precum si managerii cu minim 3 ani de activitate, care au deja o afacere sau vor sa inceapa un business. Experienta profesionala nu trebuie sa fie neaparat in acelasi domeniu cu afacerea lansata. Tinem cont (intr-o pondere semnificativa, dar nu eliminatorie) si de background-ul profesional, de studii si participari la cursuri, traininguri si workshop-uri relevante, pasiuni sau hobby-uri legate de domeniul ales. Selectam doar persoane care dau dovada de profesionalism si respectarea principiilor de etica in afaceri.

Ce fel de afaceri cautam?

Avem in vedere 6 domenii de activitate: Tehnologie, Agribusiness, Productie, Servicii, Green Business, Inventica…dar suntem deschisi si catre afacerile din alte domenii. Ideal ar fi ca business-ul sa aiba o vechime de cel putin un an. Planul de afaceri nu este obligatoriu, insa reprezinta un avantaj pentru cei care il au. Ceea ce trebuie neaparat sa existe este un model coerent si bine pus la punct de generare de venituri. Vor avea prioritate afacerile care au la baza idei, concepte si abordari inovative (fara sa fie un criteriu eliminatoiu).

Ce vrem de la cei care se inscriu in program?

Mentoringul si know-how-ul de business sunt oferite gratuit, dar finantarea se acorda in schimbul unui procent minoritar din companie (negociat direct cu investitorul).

Un vechi proverb african spune ca “Daca vrei sa mergi repede, mergi singur. Daca vrei sa mergi departe, mergi alaturi de cineva”. Unii antreprenori prefera sa isi construiasca singuri business-ul. Altii, aleg calea parteneriatului. Noi ii cautam pe cei care vor sa isi creasca afacerea alaturi de un investitor care ii poate sprijini atat financiar, cat si cu know-how de business.

Echipa de investitori si mentori Start&Grow 2014 este formata din:

– Alin Giurea, Investitor, Antreprenor

– Radu Tudorache, Investitor, Owner M Grup

– Todi Pruteanu, Business Strategy Manager, Microsoft Romania

– Catalin Tenita, Managing Partner, Treeworks

– Daniel Tiganila, Antreprenor, Consultant investitii

– Cristina Alexandru, Co-Founder, startups.ro

Oferim resurse valoroase… insa nu construim business-ul nimanui! Viziunea si implementarea sunt ale antreprenorilor inscrisi in program! Ei decid modul in care folosesc resursele pe care le punem la dispozitie. Noi doar ii ajutam sa creasca mai repede!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *