Urmatorii 10 ani

De mai bine de 5 ani ma gandesc, citesc si ma informez asupra ritmurilor dezvoltarii lumii in care traim cu totii. Fie ca este vorba de macro-economie, de strategii politice trans-nationale sau de impactul globalizarii asupra culturilor locale, am nevoia sa stiu incotro merge societatea umana. De ce? Simplu spus, pentru ca am invatat de mult timp ca in majoritatea problemelor cu care ne intalnim, contextul contine suficiente date cat sa le rezolvam accesand un nou mod de a gandi.

Dintre toate problemele cu care ne confruntam, cea a distrugerii sistematice a ecosistemului planetar mi se pare, de departe, cea mai grava. Statele se pot redefini in federatii si asociatii noi, economiile continentale se pot relansa, conflictele dintre grupuri se pot media. Insa impactul pe care il avem asupra mediului inconjurator nu mai poate fi „sters”.

Priviti cu atentie prezentarea de mai jos. Si luati cateva decizii. Azi. Pana nu va fi (mult) prea tarziu…

httpv://youtu.be/_XQIxr4gRQM

2 thoughts to “Urmatorii 10 ani”

  1. Asa ziceau si acum 10 ani ca urmatorii 10 ani vor fi mult mai rai decat au fost, nu ai cum sa stii, pur si simplu , se poate inventa ceva revolutionar, sau poate nu progreseaza asa cum s-a preconizat..

  2. Din pacate asa este.Astazi ne confruntam cu probleme grave, in ceea ce priveste mediul inconjurator, vremea, incalzirea globala.Iar aceste probleme nu-si gasesc solutii , oricat de inteligenta ar fi mintea umana.Pentru ca ar fi bine sa nu uitam ca aceasta lume a fost creata din iubire, de o minte superioara noua.Iar daca noi actionam asupra mediului ce ne inconjoara cu rautate si violenta, atunci mai devreme sau mai tarziu, aceste fapte se vor intoarce impotriva noastra, cu aceeasi intensitate.Deja dezastrul meteorologic..se pare ca usor usor isi face aparitia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *