Eu stiu mai bine

Saptamana aceasta am incheiat un program-pilot de coaching & mentoring pentru elevii din liceul „George Cosbuc”, program intitulat „Eu stiu mai bine„. Au fost 8 intalniri cu multi tineri foarte speciali, in care am construit pas cu pas un dialog profund, despre temele fundamentale ale dezvoltarii umane. De ce spun „fundamentale”? Pentru ca la varsta lor, nu ai alta sansa decat sa te confrunti cu problemele intregii umanitati:

 • cum obtin ceea ce imi doresc intr-adevar in viata?
 • cat sa am incredere in ceilalti si cum sa imi cresc increderea in mine?
 • care imi sunt talentele naturale, cu ce pot sa reusesc in viata?
 • cum ii confrunt si ii opresc pe cei care vor sa imi faca rau?
 • ce fac cand imi vine sa manipulez sau cand sunt manipulat?
 • care sunt limitele universului pe care il pot influenta?
 • ce as putea face in viata ca sa fiu de succes si implinit?

etc. etc.

Si pentru ca proiectul a fost facut in colaborare cu bookblog.ro (multam Monica si Andrei!) , tinerii au primit o multime de carti. Din care au citit, pe care le-au comentat si cu care vor ramane in minte si inima. Multumesc inca o data Fundatiei „Dinu Patriciu” pentru deschiderea si inteligenta de care a dat, inca o data, dovada. Si nu in ultimul rand, va multumesc voua, celor din Cosbuc!

(ia sa va vad, comentati aici?)

6 thoughts to “Eu stiu mai bine”

 1. Salut, Mihai!

  O intrebare mai degraba decat un comentariu: pentru tine care a fost cea mai importanta diferenta dintre a lucra cu elevii si a lucra cu adulti?

 2. Lucian, diferenta este in faptul ca e nevoie de mai mult efort din partea mea (vorbit, adica) pana grupul a inceput sa functioneze autonom. Adica a fost mai mult mentoring decat coaching de grup. In rest, toti oamenii se deschid, in masura in care se simt in siguranta. Si in acel moment se intampla lucruri extraordinare.

 3. Hello,

  Ma bucur sa vad ca ne mentionezi si de asemenea ma bucur ca ai pomenit toate intrebarile pe care ti le-am pus pentru ca am ocazia sa-ti spun ca da, am primit un raspuns pentru fiecare dintre ele, un raspuns personalizat de propriile mele trairi- lucru care ma ajuta sa si aplic.
  Nu stiu cum se face, dar la cateva zile dupa terminarea programului am avut un plus de minim 10 % in viata mea; si nu a fost neaparat legat de vreun raspuns la intrebarile noastre existentiale, ci de avantul de optimism pe care mi l-ai pus in spate.

  Chiar imi lipseste sentimentul de calm experimentat acolo, presarat cu micile petarde de idei aruncate in creierele noastre.

 4. Foarte faină ideea, cred că mi-ar fi prins bine ideea aceasta când eram în liceu. Ar fi fain să extinzi programul în cât mai mutle licee 🙂

 5. Hei,

  Stiu ca acest comentariu vine foarte intarziat , insa multumesc pentru ca ai fost acolo si ca ai stat de vorba cu noi (indiferent de cat de deschisi eram sau nu prea ). Cred ca intr-adevar atmosfera relaxanta pre care ne-ai adus-o – pe care cu greu o mai gasesti acum – a fost cea in care ne-am simtit cu totii mult mai sinceri cu noi, in primul rand.

  Multumim mult pentru tot .

 6. Multam, Anathea. M-am simtit foarte bine cu voi, sper ca lucrurile la care am ajuns – ca si concluzii si actiuni – sa la puneti, incet-incet, in practica. Tinem legatura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *