Un sfert de ora cu un vizionar lucid

Marele profesor de la Harvard, Michael Porter, a oferit zilele trecute un interviu publicatiei Harvard Business Review, in care vorbeste despre un nou sens al valorii adaugate societatii de catre afacerile care se dezvolta in interiorul ei. Teza principala a profesorului de strategie este formulata intr-o singura fraza. Fraza care mi se pare absolut adevarata, chiar geniala prin sinteza ideilor care sunt cuprinse in ea.

Pana la un moment dat, toata lumea gandea ca daca afacerile isi cresc profitul, atunci ceea ce este bine pentru ele este bine si pentru societate. Insa avem nevoie sa gandim diferit:

Ceea ce este bun pentru societate este bun pentru afaceri. Crearea de beneficii la nivelul societatii devine o modalitate foarte puternica de a crea valoare economica pentru companii.

Te invit sa urmaresti acest interviu si sa reflectezi la ceea ce zice stimatul profesor, in lumina ultimilor ani din Romania.

httpv://www.youtube.com/watch?v=LrsjLA2NGTU

Din punctul meu de vedere, rezultatele programelor  de coaching in Romania reflecta perfect reintoarcerea la un cadru mai larg, societal. Tu ce parere ai?

4 thoughts to “Un sfert de ora cu un vizionar lucid”

 1. Buna Mihai,

  Interesant ce am ascultat.
  Nobila viziunea lui Michael Porter si benefica in sens larg. Personal cred ca doar companiile care vor avea strategii pentru a crea produse sau servicii conexe, canale noi pentru implinirea nevoilor individului vor avea profit la nivel semnificativ. Si ce frumos este sa stii ca ai creat valoare la nivel global prin care societatea si implicit companiile existente CRESC.
  „To share the pie- train the farmer”: nice thinking:).

  Toate bune,

 2. Eu am renuntat demult sa compar CIVILIZATIA cu tarisoara noastra
  Asa si ce zice nenea de la Harvard vs „expertii” mioritici
  Are vreun rost sa comparam ?

 3. multumesc de comentariu. eu unul nu voi renunta la comparatii de genul acesta. rostul, pentru mine, este acela al evolutiei. macar pe planul ideilor noi, daca nu se poate altfel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *